Top-10: Verdens mest populære maratonløb

Maratonløb bliver mere og mere udbredt, og i Danmark har vi også Copenhagen Marathon, som tiltrækker meget interesse.

Her har vi set nærmere på de 10 mest populære maratonløb i verden. Hvis du har planer om at gennemføre et maraton i nær fremtid, så kan du passende se nærmere på følgende løbebånd test.

  1. Toronto Waterfront Marathon 

Scotiabank Toronto Waterfront Marathon bliver afholdt i Toronto hvert år i oktober måned. Det er blevet det største og hurtigst voksne maratonløb i Canada. Det tiltrækker også mange elite-maratonløbere. Dette løb skal ikke forveksles med Toronto Marathon, som finder sted den første søndag i maj.

  1. Amsterdam Marathon 

Den hollandske hovedstad, Amsterdam, har også sneget sig ind på listen med deres maratonløb. Løbet er blandt andet kendt for, at der ikke er så mange elite-maratonløbere med. Amsterdam Marathon blev startet helt tilbage i 1975.

  1. Dubai Marathon 

Det bliver ofte kaldt verdens rigeste maratonløb, så selvfølgelig er der tale om Dubai Marathon, fristes man til at sige. Præmiepengene lyder på hele 200.000 dollars til vinderne.

Tilbage i 2008 tilbød arrangørerne en million dollars, hvis der kom en ny verdensrekord samt 250.000 i præmiepenge til guldvinderen for både mændene og kvinderne. Den første udgave blev afholdt i 2000. Etiopierne og kenyanerne har altid domineret podiepladserne i løbet siden da.

  1. Paris Marathon 

Den flotte, franske hovedstad, Paris, har naturligvis også sit eget maratonløb. Der er tale om ét af de mest populære maratonløb i Europa. Det afholdes normalt i april måned, og man har sat et begrænset antal deltagere til at være 50.000 løbere. Det kræver en lægeerklæring at deltage i løbet, da man vil undgå sundhedsproblemer og negative historier.

  1. Tokyo Marathon 

Tokyo er det seneste medlem af Abbott World Marathon Majors, som også omfatter London, Berlin, New York, Boston og Chicago. Der er i alt 40.000 startnumre at konkurrere om årligt til løbet.

  1. Chicago Marathon 

Hele 169.000 ansøgere var der til Chicago Marathon tilbage i 2014, hvoraf kun 37.000 bliver udvalgt til at løbe årligt. Chicago Marathon har en lang historie bag sig, og det blev allerførst afholdt tilbage i 1905. Den første udgave af det moderne maraton blev dog afholdt i september måned 1977.

  1. Berlin Marathon 

Den tyske hovedstad Berlin er også at finde i toppen af listen. Det første løb blev skudt i gang tilbage i 1974. Det finder årligt sted i den sidste weekend i september måned. Det er kendt som det hurtigste maratonløb i verden, eftersom at seks af de seneste verdensrekorder for mænd er sat i Berlin. Tre af kvindernes verdensrekorder er ligeledes at i byen.

  1. New York City Marathon 

Tilbage i 1970 blev løbet arrangeret for første gang, og i dag bliver det betragtet som verdens største maratonløb. Det har også det største antal startnumre. I 2013 startede 51.999, hvoraf imponerende 51.394 krydsede målstregen. Løbet går igennem alle de fem bydele i New York City.

Løbet bliver afholdt den første søndag i november måned hvert år. Bortset fra i 2012, hvor orkanen Sandy betød, at man måtte aflyse løbet.

  1. London Marathon 

Konkurrenceniveauet er så højt i London Marathon, at flere har kaldt det “det største kapløb i verdens største maraton”. Det første maratonløb i London blev afholdt den 29. marts 1981, og siden da har det altid været afholdt i foråret årligt.

  1. Boston Marathon 

Boston Marathon blev grundlagt i 1897, og dermed er det verdens ældste maraton, og måske det eneste store maraton, der bliver afviklet på en mandag. Det foregår den tredje mandag i april, som er Patriot’s Day i USA.

Der er strenge krav for at blive optaget til løbet, fordi interessen er så stor. Så med mindre man løber for et velgørende formål, så er vejen frem til et startnummer vanskelig.