Sådan kan du komme i gang med den gode løbevane

Man kan næsten ikke tænde for fjernsynet, før man møder anbefalinger om motion og en varieret kost. Derfor ved langt de fleste danskere også, at det er vigtigt, at man måder spiser sundt og variere, men også at man får motioneret regelmæssigt og gerne dagligt, hvis man kan. Motion og nærrigt mad kan nemlig medvirke til et positivt livssyn, mens man også nedsætter risikoen for at udvikle livsstilssygdomme og lignende. At få motion tilpasset ind i en travl hverdag kan dog være en besværlig ting men dog ikke noget, der bør udskydes. Er du interesseret i at komme i gang med at løbe, så kan du herunder få gode råd til, hvordan du kommer i gang med den gode løbevane.

Start stille og roligt ud

Har du før løbet meget, kommer din form hurtigt tilbage, da kroppen er god til at huske, men er det første gang, du forsøger at komme i gang med en god løbevane, er det vigtigt, at du starter stille og roligt ud. Løber du for hurtigt, for langt eller for meget til at starte med, kan din krop ikke følge med, og du kan ende med en overbelastning eller skade, som kan sænke eller sætte en stopper for dine planer, mens du også hurtigt kan miste motivationen ved at starte hårdt ud. Eksempelvis kan du følge en app eller et løbeprogram, som kan guide dig til en god grundform, hvorefter du kan begynde at eksperimentere og udfordre dig selv.

Invester i nyt træningstøj

Som løber i Danmark skal man være opsat på, at man kan risikere at skulle løbe i alt slags vejr. Derfor kan det også være en god idé at investere i nyt træningstøj, så man er helgarderet – mens nyt træningstøj også kan give motivation. På Blackfridaycounter.dk kan du få inspiration til løbetøj og finde ud af, hvornår du kan shoppe på tilbud.