Motiver dig selv til en løbetur i kulden

Det er måske ingen sag for dig at komme ud at løbe når vejret er mildt og flot, men hvordan kan man motivere sig til at holde fast i rutinen selvom vinteren raser og din krop mest af alt har lyst til at gå i hi under dynen?

Til en start er det vigtigt at have anskaffet sig det rigtige løbetøj til vintersæsonen. Det er vigtigt at du har det behageligt og kan holde varmen i både dit løbetøj og løbesko, da det af og til er små ting som afgør om vi kommer ud ad døren eller ej. Mangler der luft i økonomien kan du heldigvis låne dig til det løbeudstyr som gør at du kan vedligeholde din fysiske og mentale sundhed. Her kan du læse mere om Kviklån sammenligning med Startpakke.com

Tænk kreativt om den rute, du gerne vil løbe. Det kan meget vel være at den rute, du løb i sommerhalvåret ikke er nær lige så tiltalende i vinterhalvåret – eller at du blot er blevet træt af den. Undersøg alternative ruter, så du tilmed kan få dine sanser stimuleret i større grad ved at bevæge dig ud på uvant territorium.

Nogle foretrækker blot at lytte til omgivelsernes lyde mens de løber, mens mange nyder godt af at lytte til enten gode podcasts eller musik.

Lav en rigtig frisk playlist med numre, som du ved motiverer netop dig, og giver dig ekstra energi på din tur. Den rigtige musik kan have stor effekt på vores præstation og give os entusiasme og gejst på turen.

Derudover er det en god idé at lave en liste over podcasts, du gerne vil høre. Kan man finde en spændende podcast-serie, er det effektivt at beslutte sig for, kun at høre denne podcast i forbindelse med løb. På den måde tilføjes både ekstra motivation og belønning til vores løbetur, og hjernen forbinder dét at være ude og løbe en tur, med et frirum fremfor en sur pligt.

 

Generelt er det en effektiv motivationsfaktor hvis man kan gøre løbeturen til et ritual, som bringer lykke i nuet. Tænker man på løbeturen som noget, der skal overstås fordi man gerne vil tabe sig, komme i bedre for osv, bliver det langt sværere at tage sig sammen til, end hvis man forbinder selve nærværet på løbeturen med noget rart.