Sådan kan du få mere energi op til løbeturen

Om du er nybegynder eller erfaren løber, oplever du sikkert til tider, at energien bare ikke er der. Det kan godt være et problem, fordi det er rigtig demotiverende, når du næsten allerede har givet op på løbeturen, inden skoene er kommet på. Er denne energimangel noget, du oplever ofte, bliver det jo et endnu større problem, da den sætter en kæp i hjulet for dine fremskridt rent løbemæssigt.

Søvnen er altbetydende

Ligesom din mobiltelefon og din computer skal lade op, når batteriet er ved at være tomt, skal din krop også lade op, når den har været igennem en lang og trættende dag. Kroppens opladning sker igennem søvnen, og sover du ikke nok, bliver din krop altså ikke ordentligt udhvilet. En krop der ikke er ordentligt udhvilet, har som oftest ikke lyst til at løbe en tur, og den vil i hvert fald ikke præstere lige så godt, som en krop der har sovet perfekt. En behagelig seng er altså et af de vigtigere skridt ift. din løbeenergi.

Nøglen er den rigtige kost

Søvnen er blot en af de måder, hvorpå din krop får noget energi. Et andet sted din energi kommer fra, er fra din kost. Når kosten nedbrydes i kroppen, dannes der energi – men hvor meget energi du kan få ud af kosten, afhænger meget af, hvad du spiser. Forskellige fødevarer har nemlig forskelligt næringsindhold. Et eksempel kunne være brød. Hvidt brød har primært det, man kalder ”tomme kulhydrater”. De nedbrydes hurtigt, og giver hurtig energi, men denne energi vil ikke holde i særlig lang tid, og du vil hurtigt ramme en mur. Mørkt brød har på den anden hånd de mere ”komplekse kulhydrater.” Disse er sværere for kroppen at nedbryde, men den langsommere nedbrydning er god, fordi det betyder, at den dannede energi vil vare i længere tid.