Træn indenfor hjemmets fire vægge

Rigtig mange danskere har et abonnement til et fitnesscenter – og næsten ligeså mange kommer der meget sjældent. Der er rigtig mange undskyldninger – gode som dårlige – for, at man ikke lige kommer ned og træne, og det hæmmer ens udvikling og ens form, hvis man er alt for god til at ligge på sofaen i stedet for at træne. Derfor kan det være utrolig gavnligt at få flere træningsredskaber ind i hjemmet, således at afstanden til fitnesscenteret eller vejret udenfor i hvert fald ikke kan være en hindring længere.

Man kommer langt med relativt simple midler

Træningsudstyr kan fås i mange forskellige former og ikke mindst mange forskellige prisklasser, og det er trods alt de færreste, der har plads eller råd til at skabe et helt fitnesscenter derhjemme. Dette er dog heller ikke nødvendigt, da man kan komme rigtig langt med relativt få midler. Ofte kræver de fleste øvelser ikke andet end et løbebånd, et par elastikker, en træningsbænk og en række håndvægte, og alle disse redskaber koster ikke det hvide ud af øjnene at anskaffe sig. Dette gælder specielt, hvis man i forvejen betaler i dyre domme til et fitnesscenter – der kan være penge at spare på den lange bane.

Løb udenfor om sommeren og indenfor om vinteren

Mange løbere har et lidt anstrengt forhold til løbebåndet, fordi de ikke føler, at de kommer nogle vegne, og fordi det er noget helt andet at løbe indenfor end udenfor. Derfor er der mange fritidsløbere, der ikke får holdt formen ved lige om vinteren, hvilket bare gør det svært at starte op, når vejret igen er godt. Her kan det være et godt kompromis at anskaffe sig et løbebånd til at holde formen ved lige om vinteren, men fortsat løbe udenfor, når vejret ellers tillader det. Dermed gør man løbesæsonen til helårlig i stedet for halvårlig, og dette er særligt brugbart, hvis du gerne vil tage dit løb til det næste stadie og udvikle dig, selvom vinteren raser udenfor.