Sådan forholder du dig til en skade, der holder dig fra at løbe

Der er ikke mange, der kan leve et fysisk aktivt uden at opleve en skade på et eller andet tidspunkt. For nogle er en skade ikke noget, der betyder så meget, mens det for andre er noget, der får hele verden til at falde sammen. Hvis du hører til den sidste kategori, kan det være en rigtig god at få bearbejdet de følelser, der kommer i sammenhæng med skaden, for at det ikke skal sætte hele dit liv i ubalance.

Få talt det ud med nogen

En af de ting du helt klart ikke skal gøre i en sådan situation, er at holde alle de følelser der bliver fremkaldt inde. På den måde bliver de ikke bearbejdet, og bliver i stedet noget, der går og tynger dig. Der er psykologer og terapeuter, der er uddannede med henblik på at snakke med sportsfolk, og du vil derfor helt sikkert ikke være den første, de snakker med, der har et sådant problem. Hvis disse følelser bliver bearbejdet på den rigtige måde, kan det gøre din videre færd under skaden, og også under genoptræningen for den sags skyld, meget nemmere.

Find en anden sport at holde dig i gang med under skaden

I nogle tilfælde vil det blot være løb, som skaden holder dig fra at dyrke – og selvom det selvfølgelig ikke er det samme, kan det ofte opveje skaden og fraværet fra løb lidt, hvis du finder en anden form for fysisk aktivitet at give dig til, mens løb ikke er en mulighed for dig. Om det så er svømning eller cykling, gør sådan set ikke den helt store forskel. Hvis det er en længerevarende skade, kan det godt betale sig at skaffe noget godt udstyr til den alternative sport – f.eks. cykeltøj fra de bedste mærker.