Kompression til den flittige løber

Som sportsudøver, hvad end det er løb eller en anden sportsgren, så er det klart for de fleste, at restitution er vigtigt. Det er vigtigt at give sin krop en pause, hvor musklerne kan nå at komme sig, før man igen udsætter dem for pres og belastning. Er du løber, kan det dog være en god idé at benytte kompressionsstrømper, som kan hjælpe til, at du undgår skader og kramper i dine lægmuskler. Samtidig kan det være forebygge for eksempelvis skinnebensbetændelse, som ofte kan være en konsekvens af meget løb.

Kompressionsstrømper bliver helt overordnet anvendt til både at forebygge, behandle og efterbehandle lidelser i vene- samt lymfesystemer, hvorfor det både kan være relevant for dig, som ønsker at forebygge eventuelle skader og dig, der allerede har været uheldig og allerede er blevet ramt af en skade. Du vil som oftest kunne få en læge til at vurdere, hvilken type kompressionstryk, du skal anvende, men det er også muligt at anskaffe sig kompressionsstrømper til forebyggelse uden om lægen.

Kompressions effekt på musklerne

Når vi bruger vores muskler bliver trykket højere, og dette bevirker, at defekte og forstørrede veneomfang bliver mindre. Kompressionsstrømperne hjælper til, at vævet bliver ført tilbage til systemerne. Strømperne bidrager altså til, at ophobet væske bliver ført tilbage til kar og vener, hvormed hævelser og smerter bliver mindsket eller forsvinder. Kompressionsbehandling har altså den fordel, at den hjælper til, at den ophobede væske i vævet omkring blodbanerne og i lymfesystemet bliver presset tilbage grundet det tryk/pres, som der kommer fra kompressionsproduktet. Det er vigtigt, at man sørger for at få hævelserne behandlet, da der ellers kan opstå yderligere komplikationer.

Er du en aktiv løber, der ønsker at behandle dine muskler godt, så du kan løbe i mange år endnu uden komplikationer. Så kan det være værd at undersøge kompressionsmuligheder nærmere. Læs mere om kompressionbandage på Vestsjælland.