Husker du at holde hviledage?

Selvom du er i god form, så har din krop brug for hviledage mellem dine træningspas. En hviledag betyder, at du ikke løbetræner eller dyrker anden hård motion, men du kan stadig godt være aktiv. ’Hvile’ er et vidt begreb, og en hviledag er ikke ensbetydende med en dag, hvor du er lænket til sofaen. På din hviledag kan du sagtens restituere, selvom du vælger at gå en tur eller cykler en rolig tur med din ven eller din familie. Du kan også udnytte hviledagen og udfordre dig selv med noget nyt og spændende, som ikke involverer træning. Du kan eksempelvis hoppe med på moden og suse af sted på et elektrisk løbehjul.

Derfor er hviledage vigtige

Hviledage er vigtige, fordi din krop har brug for ro for at kunne restituere optimalt. Træner du hårdt hver eneste dag, vil du ikke forbedre dig, fordi din krop ikke får den fornødne ro til at opbygge muskler og forbedre konditionen. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop – den skal nok fortælle dig, hvornår det er på tide at tage en pause. For nogle er det måske en gang om ugen, hvorimod andre har brug for flere hviledage. Det er individuelt og kan også variere i perioder. Det er dog vigtigt at respektere dit personlige behov for hvile. Undgå at sammenligne dig selv med andre. Din krop er helt din egen, og det er dit ansvar at passe godt på den.

Fordele ved hviledage

Når du giver kroppen den ro, som den beder om mellem dine træningspas, vil du opleve:

  • Bedre resultater

  • Mere overskud

  • Større træningsglæde

  • Mindre træthed

  • Bedre immunforsvar

  • Færre skader

Måske føler du dig rastløs og i dårligt humør, når du ikke får trænet? Det er helt normalt. Prøv at fokusere på, at du gør noget vigtigt og godt for dig selv ved at holde hviledage.