Hold dig sund og rask med løbetræning i eget tempo

Der findes mange grunde til, hvorfor du skal løbe. Løb giver dig mentalt overskud og velvære, og det er en god træningsform til at holde livsstilssygdomme som diabetes og forhøjet kolesteroltal nede. Der er rigtig mange løbere verdenen over, og det er måske ikke så underligt, når man tænker på, at mennesket før i tiden var afhængige af sine ben. Når der kom en hulebjørn, så kunne vi enten løbe mod den for at slås, eller vi kunne løbe væk med chance for at beholde livet.

 

Løb behøver ikke gøre ondt for at være effektiv

Løb er faktisk ganske nemt, og alle kan finde ud af det. Selv uøvede kan finde sig til rette i løbeuniverset, om end det måske tager lidt tid at finde dit indre urmenneske frem.

Har du aldrig løbet før, kan du altid starte med at gå. Når du ikke bliver forpustet af at gå længere ture, så kan du lige så roligt begynde at løbe. Er det alt for stor en omvæltning at gå fra det er at gå til det at løbe, så kan du altid veksle mellem de to bevægelsesformer.

Løb behøver heller ikke inkludere en hel masse udstyr. Så længe du har et par gode løbesko, der passer til din løbestil, så har du faktisk alt, hvad du skal bruge for at komme i gang.

Nogle tror måske, at løb skal gøre ondt, før det virker, men du har ikke ondt, medmindre du overbelaster din krop. Hold din løbetræning enkel, og tag altid udgangspunkt i din fysiske tilstand. Løb er u

 

Brug løb som en familieaktivitet

Løb er også en aktivitet, som hele familien kan være med til, og når du løber sammen med dine børn, giver du dem også gode forudsætninger for at beholde en sund livsstil senere hen. Bliver dine børn rigtig glade for løb og bevægelse som unge mennesker, kan du overveje at give dem mulighed for at tilbringe et helt skoleår i bevægelse. Her snakker vi selvfølgelig om, at du sender dem på en idrætsefterskole.

Rigtig mange efterskoler specialiserer sig i idræt og sport, og udover de gængse boglige fag står der også løb, fodbold, håndbold og meget mere på skemaet. Nogle efterskoler specialiserer sig udelukkende i en sportsgren, mens andre tilbyder en bred vifte af idrætsgrene. Idrætsefterskolen Lægården er et eksempel på en idrætsskole med flere forskellige linjer. Læs mere om skolen her.

 

Løb holder krop og psyke sund

Måske synes du, at det hårdt at komme i gang med løbetræningen, men løb er en af de nemmeste måder til at holde krop og psyke sund. Når du løber, træner du kredsløbet, og i praksis betyder det, at du styrker dit hjerte, sænker blodtrykket og minimerer chancen for blodpropper.

Løb er også et godt våben, hvis du gerne vil ned i vægt. Når du løber, forbrænder du nemlig masser af kalorier, og i det lange løb betyder det et vægttab, hvis du forbrænder flere kalorier, end du indtager.

Med løb styrker du også dine knogler, og du udløser en masse hormoner, som sørger for, at du er glad. Løb er altså et godt redskab, hvis du for eksempel gerne vil forebygge stress.