Tre ting der gør din løbetur bedre

Hvis du er vild med at løbe i naturen eller på løbebånd, så ved du, at udstyr og mindset kan påvirke din løbetur. Hvis disse elementer ikke er i orden, kan det påvirke din lyst til at løbe. Du kan her læse om tre ting, som kan gøre din løbetur bedre.

Lyst til at løbe

Når du skal ud at løbe, er det vigtigt at have lyst til det, for at det bliver en god løbetur. Det kan være lysten til at komme ud i den danske natur, lysten til at bruge kroppen aktivt eller lysten til at forbrænde kalorier. Hvis denne lyst ikke er der, så kan løbeturen hurtigt blive en sur pligt. Derfor skal du tænkte positive tanker om din løbetur, inden du skal afsted, samt hvad du forventer at få ud af løbeturen.

Inden du skal løbe, kan du vælge en løberute, som du finder attraktiv, og som du godt kan lide at løbe. Det kan være den smukke rute gennem skoven eller turen gennem det pulserende byliv. Det kan også være en fordel at skifte mellem ruterne fra gang til gang, så du ikke løber den samme rute altid. Det kan være med til at skabe variation.
Din yndlingsmusik i ørene kan også være med til at give dig en god tur. Derudover hvis du løber med en god ven/veninde, kan det også få dig op af sofaen. På den måde er der en anden person, som afhænger af dig. På med løbeskoene og afsted.

Gode løbesko

Løbesko er et vigtigt element på din løbetur. Her er det fordelagtigt, at du investerer i et par gode løbesko i god kvalitet, og som er holdbare. På den måde kan du få glæde af dem på dine løbeture i lang tid. Strammer dine løbesko og giver dig vabler, så kan du få ømme og blodige fødder. Det kan ødelægge oplevelsen af din løbetur.
Der er mange forskellige slags løbesko, og det er vigtigt at vælge den, som passer bedst til dine fødder og din løbeteknik. Det er også en fordel, hvis skoene ikke vejer ret meget.

Suunto træningsur

Med et træningsur om håndleddet kan du tracke din løbetur. Det kan du gøre med et træningsur fra Suunto, som er et finsk mærke. Suunto har flere forskellige slags træningsure, derfor er det vigtigt, at du vælger den, der passer bedst til dig. Det er også vigtigt at vide, hvad du vil bruge den til på din løbetur for at få mest muligt ud af det. De er holdbare, og du kan sagtens finde træningsure, der er vandresistent.

Der kan bl.a. være en indbygget GPS, så du kan se din løberute samt hvor mange kilometer, du har løbet. Derudover kan du tracke din tid, og om din løbehastighed er stabil eller om du forbedrer dig gang på gang. Den kan også fortælle, hvor mange kalorier du har forbrændt på turen. Et træningsur kan bruges lige meget, om du løber lange eller korte distancer eller intervalløb. Et træningsur fra Suunto kan være med til at pifte din løbetur op.