Sæt krydderi på din løbemotion

Løb ved man hvad er. Men for nogle er løb svært at holde motivationen oppe. Det er der heldigvis råd for. For løb er ikke bare løb.

Orienteringsløb

Er du til terrænløb og ”skattejagt”, er orienteringsløb måske noget for dig. Et orienteringsløb er et løb i et fastsat område, hvor der er forskellige poster du skal samle. Du får et meget detaljeret kort udleveret, med posterne på, som du så skal finde. Nogle gange er rækkefølgen for posterne angivet, hvilket du i så fald skal følge.

Det gælder om at kunne orientere sig ved hjælp af kortet og måske et kompas. Du skal ud fra detaljerne på kortet vælge den rette vej for dig at løbe til næste post. Er det et konkurrenceløb gælder det om at få den hurtigste tid.

Andre orienteringsløb er familievenlige, hvor du kan bruge muligheden for at lokke ungerne med på en løbetur, som er lidt mere spændende end en tur rundt i nabolaget.

OCR løb

En anden type løb er forhindringsbaneløb også kaldet OCR (Obstacle Course Racing). Her er der opsat forskellige forhindringer i løbet af løberuten. Forhindringerne varierer i udfordringsniveau og ved de særligt udfordrende vil der være en strafrute du kan løbe i stedet, hvis udfordringen er for svær eller du ikke tør.

Ved OCR er det vigtigt at vide, at dit hold venter på dig, og I løber sammen mellem forhindringerne, I støtter hinanden. Sammenholdet er vigtigt. Derfor kan du også løbe sammen med andre, hvis form er bedre eller dårligere end din, uden problemer. Ved OCR starter I sammen, løber sammen og I slutter sammen.

Det kan være fristende at lave et lille udvalg af de sværeste forhindringer i din egen have, så du kan træne disse mellem løbene. Og du får nok også brug for lidt nyt løbegear. Kniber finanserne lige nu, kan du jo overveje et SMS lån.