Sådan vælger du fodtøj mod hælspore

Skader kan være irriterende, hvis du gerne vil ud og løbe. Fodskaden hælspore er noget, som mange danskere bliver ramt af. Det kommer tit af at stå for meget op, eller at have det forkerte fodtøj på. Ved at tænke over hvilke sko du har på, kan du både undgå og forbedre hælspore. Hvis du har hælspore, og gerne vil slippe af med det, så læs med her om de ting du kan overveje, når du køber sko.

Dette kan hjælpe dig

Det første du kan gøre, er at investere i et hælspore indlæg. Disse indlæg er bløde, men støtter alligevel foden nok til at den kan slippe af med smerten da foden holdes i en mere naturlig position. Den kan indsættes i næsten alle sko. Dette er især vigtigt, hvis du arbejder et sted, hvor du står meget op eller generelt bare har sko på i lang tid.

Men det er godt at starte med at finde en sko, der er skånende mod foden, og som er god at gå eller løbe i. Det vigtigste her, er at tænke på, hvordan vægten er fordelt på foden. Skoene skal gerne være næsten helt flade, og derfor uden hæl. Udover det skal sålerne være bløde, sådan at foden kan bevæge sig bedre. Men en god regel er bare, at du skal føle dig godt tilpas i dem.

Mærket på skoen kan have betydning

Der er nogle bestemte mærker af sko, der er smartere end andre. For eksempel er sko med memory foam også en god sko, da den former sig lige præcis efter din fod. Dette er noget som mærket sketchers ofte laver.

Det at skifte sine sko, er en nem måde at forbedre dine hælspore, men der findes forskellige grader af hælspore. Hvis det er alvorligt, så er det bedst at kontakte en læge eller en fysioterapeut.