Sådan forbedrer du dit fodboldhold   

Dette er sponsoreret indhold

Som træner på et seriøst fodboldhold kræver det, at man er bevidst om, hvordan man motiverer sine spillere til at yde den bedste præstation. Hvis man ønsker at spille med i de høje rækker, så er det at være træner ikke bare en useriøs fritidshobby – det kræver noget arbejde for at nå til tops. Det er ikke altid nemt at være den, der skal have overblikket over fodboldholdet, og derfor kan man også godt have brug for lidt hjælp engang imellem. Så hvis det er dig, der er træner, og du ønsker at nå til tops med dine fodboldspillere, så kig med her og få et par råd til, hvordan du optimerer dit fodboldhold bedst muligt.

Tag sportsskaderne seriøst

Hvis man spiller fodbold i en høj række, indebærer det desværre også en del skader. Som træner er det vigtigt, at du tager dine fodboldspilleres skader seriøst, og ikke lader dem spille med en skade, som muligvis kan blive forværret. Men når man er træner, har man ikke nødvendigvis forstand på, hvordan man behandler en skade bedst muligt. Det kan derfor være en god idé at sørge for, at ens skadede fodboldspillere kommer til at se en idrætsskadeterapeut. En idrætsskadetereapeut har nemlig høj faglig viden omkring skaders opståen, hvilket gør det til et oplagt sted at finde hjælpen. Dine fodboldspillere vil også føle problematikken bliver taget seriøst, hvilket uden tvivl vil påvirke motivationen for at præstere på banen, når skaden er væk.

Kommunikation er vigtigt

Kommunikationen mellem træner og fodboldspillerne er vigtig, og en ting man som træner bliver nødt til at prioritere højt. Alle ved, at man nemt kan blive frustreret, hvis man er ved at tabe en kamp. Problemet er bare, at hvis fodboldspillerne føler de ikke bliver kommunikeret ordentligt med, så har de en større tendens til at miste motivationen. Det er derfor essentielt, at man som træner lærer at holde den gode tone, uanset om man er ved at vinde eller tabe i en kamp. Det vil også gøre det nemmere at snakke om fejl og mangler i kampen efterfølgende, og spillerne vil tage det som konstruktiv kritik i stedet for skæld ud – hvilket øger motivationen for at præstere på fodboldbanen.

Fællesskab samler holdet

En af de vigtigste elementer på et fodboldhold er fællesskabet – både mellem fodboldspillerne internt, men også med træneren. Først og fremmest gør det fodboldtræningen langt sjovere, hvis man har et godt fællesskab hele holdet, men det øger også motivationen hos fodboldspillerne og træneren. Derfor er det nødvendigt at prioritere at lave noget sammen uden for fodboldbanen. Man kan eksempelvis arrangere en fest for alle fodboldspillerne og træneren en gang hver anden måned, så man har mulighed for at lære hinanden bedre at kende uden for banen. Det vil gavne fællesskabet på hele holdet, og det vil uden tvivl skabe motivation for at blive på holdet og yde det bedste man kan.