Løb med iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR

Smartphones af alle slags, har i løbet af de senere år, sat sig for, med mange detaljer og real-time, at lade brugeren måle og monitorere sine aktiviteter og sit helbred. Apples seneste skud på stammen, iPhone XS, iPhone XS Max samt iPhone XR, er også med på helsebølgen i kraft af den eksisterende Health-app.

Mere batteritid til aktiviteter

De nye iPhone-modeller får en opgradering i batterierne, og det vil afhjælpe eventuelle problemer med, at telefonen løber tør for strøm, under og efter træning. For de tre modeller lover Apple, at iPhone XR og iPhone XS får minimum 30 minutters mere batteritid pr. dag, mens iPhone XS Max kan opnå op til halvanden times længere strøm ved almindeligt dagligt brug.

Skærmene

Med iPhone X viste Apple, at de også kan lave telefoner med store skærme, og de nye modeller lader ikke sidste års model være alene med den egenskab. Således får den største model iPhone XS Max en OLED-skærm på 6,5”, iPhone XS har en lidt mindre 5,8” OLED-skærm, mens den billigere model iPhone XR har en 6,1” LCD-skærm. Er størrelsen af skærmen et issue når løbeturen skal trackes, er der altså forskellige valgmuligheder, der passer til de fleste.

Magisk sammen med Apple Watch 4

Det er særligt sammen med det nye Apple Watch 4, der sker magi. Det er ikke noget, vi tænker over når vi løber, men uheld sker, og netop fald og uregelmæssig hjerterytme kan det nye Apple Watch 4 opfatte, da det også er verdens første forbrugerprodukt som har et indbygget EKG-apparat til håndleddet (EKG-funktionen er dog stadig kun tilgængelig for brugere i USA). Uret kan dermed i real-time holde øje med ens træning og kroppens generelle tilstand under alle døgnets aktiviteter.

iOS 12 byder på nye muligheder for udviklere

Uden at gå i dybden med de mere nørdede ting omkring de seneste opdateringer fra Apple, vil vi med den nye udgave af styresystemet iOS 12 også se en række lækre nye og endnu bedre apps til os, der elsker at være aktive – og som gerne måler på det. iOS 12 rummer nemlig også en opdatering af udvikler-pakken HealthKit, som gør det lettere for udviklere af apps, at benytte sig af den bagvedliggende sensor-teknologi.

Et hav af løbeapps

Er man ikke til Apples Health app, er det, især i kraft af førnævnte HealthKit, muligt at finde en lang række løbeapps, som fungerer rigtig godt. Her er Endomondo, Runkeeper og Runtastic nogle af de helt store spillere på markedet. Adidas og Puma laver også deres egne apps – adidas Train & Run og PumaTrac – hvis man er stor fans af disse brands.

Alle disse løbeapps fungerer dog både til de tre nye modeller, og til alle tidligere iPhone-modeller.

Hvordan de nye telefoner opleves i virkeligheden kan vi snart få at se, når telefonerne rammer butikkerne, og de mange forudbestilte telefoner bliver sendt ud til forbrugerne.