Klar dagligdagens pligter med en løbetur

Der er ingen tvivl om, at motion er godt for helbredet. Men at komme i bedre form kan faktisk også hjælpe dig med at komme godt igennem hverdagens sure pligter. Motion på ugentlig basis kan give dig langt mere overskud i dagligdagen, så alting pludselig virker meget nemmere. Døjer du med manglende energi og overskud, så kan det være, du skulle starte med en lille løbetur. Her får du lidt gode fifs til, hvordan du kommer i gang.

Vinteren kan være rigtig hård at komme igennem, særligt hvis man har mange sure pligter at skulle forholde sig til. Mørket og kulden suger bare energi ud af kroppen, og det gør, at det kan være rigtig svært at få løbet et par gange om ugen. Hvis du døjer med manglende energi, så kan det være, du bare mangler at komme i gang.

Her kan en lille løbetur gøre underværker for dig. Hvis du er ude af form, så er det vigtigste sådan set bare at komme i gang. Du kunne eventuelt starte med en gåtur. Frisk luft hjælper nemlig også ikke bare på motion, men også på humøret. Det vigtigste er at have et sted at starte.

Start småt og byg langsomt på

Som sagt er en lille gåtur altid en god idé at starte med. Dagen efter kunne du udfordre dig selv med at løbe en kort tur bare for en start. Så snart du har vænnet dig til både luften, temperaturen og dit eget tempo, så kan du langsomt begynde at bygge på. Du skal nemlig ikke løbe et maraton til at starte med. Har du bruge for en enkelt kilometer eller to, så lægger du bare ud med det.

Og længden er heller ikke så afgørende i sidste ende. For din kondition og dit overskud i hverdagen kræver det nemlig, at intensiteten langsomt stiger. Løber du en tur på to kilometer på et kvarter, så gør det på 14 minutter næste dag. På den måde kan du hele tiden udfordre dig selv, så du pludselig mærker en forskel, du kan bruge til noget. Og husk, de første løbeture er altid de sværeste. Herfra går det meget lettere.

Overskud i hverdagen til hjemmet

Med mere overskud i hverdagen kunne du tage et smut forbi Harald nyborg. Her finder du nemlig alle de ting, du står og mangler; samt alt det, du ikke vidste, du manglede. Det kunne eksempelvis være værktøj som hammere, skruer, søm eller en nedstryger. Med mere overskud i hverdagen får du pludselig tid og lyst til alle de gør-det-selv-projekter, der har ligget og ventet på dig siden i sommer.

En løbetur får dig altså ikke bare i bedre form, det giver dig også mere overskud i hverdagen. Og det er gavnligt ikke bare til at klare sure pligter som opvask og børnepasning – det kan også hjælpe dig til at komme i gang med alle de sjove projekter, du kan give dig til. Og Harald Nyborg vil gerne hjælpe dig ordentlig på vej.