Få et aktivt liv med en friluftsvejlederuddannelse

Er du glad for at bevæge dig og for at være udenfor i den friske luft og frie natur? Så skulle du måske overveje at tage en friluftsvejlederuddannelse. På den måde vil du nemlig kunne komme til at bruge din hverdag på en måde, der holder dig frisk og i gang.

Sådan får du en friluftsvejlederuddannelse

Inden du kan få en officiel og certificeret titel som friluftsvejleder, så er du nødt til at tage en relevant uddannelse. Du kan opnå denne certificerede titel flere forskellige steder i landet. Hvad der adskiller denne uddannelse fra så mange andre, er dog, at en stor del af undervisningen faktisk foregår udenfor. Det betyder, at du vil få en masse praktisk erfaring. Derfor er både uddannelsen og det efterfølgende arbejde, du vil kunne få, præget af en masse kontakt med naturen.

Få en uddannelse i det fri

For friluftsentusiaster kan det virke helt forkert at skulle sidde stille på en skolebænk i kunstig belysning for at få en uddannelse. Derfor er det naturligvis heller ikke sådan, at en uddannelse som friluftsvejleder ser ud. På den anden side af studiet skal du jo have opnået en praktisk erfaring. Det er altså med et fokus på det praktiske, at du vil blive dygtigere. Teorien vil du selvfølgelig også få med undervejs.

Med en friluftsvejlederuddannelse kan du altså også være aktiv under uddannelsen.

Vælger du for eksempel at tage uddannelsen på Paul Petersen Idrætsinstitut i København, så foregår en stor del af uddannelsen faktisk langt fra byen. Du vil nemlig skulle på ture i både Danmark, Norge og Sverige under deres forløb. Derudover vil du også have mulighed for at komme i erhvervspraktik.

Arbejde efter uddannelsen

Med enhver uddannelse er det naturligvis interessant at se på, hvilke muligheder du vil have for at finde arbejde efterfølgende. Det gør sig bestemt også gældende i dette tilfælde.

En af de mest åbenlyse muligheder for arbejde efter uddannelse er, at du kan blive friluftsvejleder. Så vil du kunne komme til at lære andre om friluftslivet. Det kan altså både handle om udendørssportsgrene, som for eksempel kanosejlads, udendørsoplevelser, som for eksempel overlevelsesture, og læren om naturen, som for eksempel hvad man kan sanke.

Der findes dog også andre muligheder.

Du kan for eksempel også bruge en uddannelse som denne til ledelse i forskellige sammenhænge. Derfor vil du altså også have fleksibilitet til at ændre kurs efter uddannelsen.

Et springbræt til at opleve verden

Inden du vælger, hvor du vil tage din uddannelse, så kan det være en stor fordel, at du sikrer dig, om dine certificeringer også vil være anerkendte i udlandet. Hvis du sørger for, at de er det, vil det nemlig også kunne give dig mulighed for at rejse til andre dele af verden og bruge din uddannelse.

Med den rette baggrund kan du for eksempel blive skiinstruktør i Sverige, Norge, Schweiz, Canada, New Zealand og mange andre steder i verden. Det vil også i nogle tilfælde gøre det nemmere at få en arbejdstilladelse til andre lande.

I mange lande er der også behov for kompetente guider, der kan tage turister med rundt på oplevelser i naturen. Du vil altså også kunne komme til at lede folk på vandreture gennem Telemarken i Norge.

Hvis du drømmer om at opleve verden, kan du nemlig også leve af det.