Bedre søvn kan forbedre din løbetid

Annoncør: Hugged

Søvn er en af de helt vigtige faktorer for vores formåen i dagligdagen. Dårlig søvn påvirker ikke blot vores oplagthed og kognitive evner negativt, men også vores fysiske formåen kan gå hen og lide negativt under søvnmangel eller ineffektiv søvn. Sover du dårligt om natten, er der derfor gode grunde til at tage fat om dette område, særligt også hvis du øjner håb om at kunne forbedre dine løbetider.

Disse tiltag kan være medvirkende til bedre søvn

Oplever du problemer med søvn, enten med selve processen om at falde i søvn eller med at opleve afbrudt søvn, er der en række tiltag, du selv kan forsøge at inkorporere for at se om de hjælper. Er dette ikke tilfældet, eller oplever du anledning til bekymring, er det naturligvis altid på sin plads at søge professionel hjælp fra læger eller eksperter.

Vil du se på, hvad du selv kan gøre til en start, kan du tage et kig på følgende liste over potentielt søvnforbedrende tiltag:

  • Har du tendens til urolighed, kan du med fordel overveje en tyngdedyne, der vil give en tæt og tung komfort, der for mange hjælper dem til at falde til ro. Bedre søvn med en tyngdedyne kan opnås for nogle, imens andre vil have brug for andre tiltag.
  • Generelt er det en god idé at opretholde en god søvnhygiejne. Sørg for eksempel for at minimere skærmbrug i tiden umiddelbart før sengetid.
  • Sengen er til at sove i. Mange søvnbesværede mennesker kan derfor have gavn af at minimere sengens brug til dette formål alene – find derfor gerne et andet sted at sidde, læse eller se fjernsyn.

Motion og søvn hører også sammen

Kroppen er et dynamisk system, hvor alting har en sammenhæng med hinanden. Du vil derfor ofte også kunne opleve, at søvn og mængden af motion hører sammen. Find her gerne de balancer, der passer for dig.