Der kan være mange grunde til at man vælger at erstatte sin løbetræning i det fri, helt eller delvist, med træning på et løbebånd eller crosstrainer. Det kan være at det er mindre belastende for dine knæ. Det kan være motivationen er større på et løbebånd, end ude i kulden og mørket eller der kan være en helt tredje grund. Måske foretrækker du blot at træne på et løbebånd eller crosstrainer – og ønsker at få denne træning med hjem, så det bliver nemt og bekvemmeligt at træne.
Derfor skal du købe en maskine til hjemmet
I stort set alle fitnesscentre er der crosstrainere og løbebånd til rådighed. Mange vælger dog selv at investere i en maskine, da de dermed ikke er bundet af at skulle tage i et center for at træne. Ved at have en motionsmaskine derhjemme, undgår man også at skulle stå i kø til ledige maskiner, hvilket ofte kan være tilfældet i et fyldt fitnesscenter efter arbejde. På lang sigt sparer du også penge ved at have en maskine derhjemme, da du ikke længere behøver betale til et medlemskab i et fitnesscenter.
Fordelen ved et løbebånd eller crosstrainer, udover bekvemmelighed, er også at disse maskiner skåner knæ, og især crosstraineren skåner skinnebenene. Et løbebånd har et meget mere jævnt underlag end naturen, hvilket giver et godt udgangspunkt for dig med fx dårlige knæ, da det belaster kroppen mindre. Hvis du også døjer med skader andre steder end knæet, eller så slemme skader i knæene at løb er udelukket, er crosstraineren et godt alternativ. Her får man nemlig pulsen helt op, samtidig med at man undgår potentielle skader.
Maskiner i alle prisklasser
Hvis du har besluttet dig for at købe en crosstrainer eller løbebånd, behøver du ikke nødvendigvis betale det hvide ud af øjnene, som mange tror. Der findes nemlig mange maskiner på markedet til realistiske priser, hvor de fleste kan være med.
Der forhandles maskiner i mange forskellige prisklasser. Hvis du ønske et godt løbebånd eller crosstrainer, bør du som udgangspunkt kigge efter maskiner i den mellemhøje prisklasse. En god maskine koster alt fra 4.000 og helt op til 25.000 kr. Den dyreste model behøver naturligvis ikke være den bedste, eller den mest ideelle maskine til netop ens behov. Når du skal vælge en maskine, bør du derfor altid kigge på de specifikke produkter for at se, hvilke særlige specifikationer der gør sig gældende. Det er naturligt, at man gerne vil holde sine udgifter til træningsmaskiner nede, men man skal helst undgå at gå på kompromis med kvaliteten eller sikkerheden.
Tillader økonomien ikke at investere i en maskine?
Hvis økonomien ikke lige tillader at du investerer i en crosstrainer eller løbebånd, kan du selvfølgelig spare op og vente til at du har råd til den rette maskine.
Du kan også vælge at tage et kviklån for at finansiere sådan en maskine, selvom det for mange får alarmklokkerne til at ringe, når man snakker om kviklån. Der er dog vedtaget nye regler vedrørende kviklån, som gør at man fx skal kunne se lånets Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP), for at gøre lånemarkedet mere gennemskueligt, så man undgår at ende i en stor gældsfælde. Man skal dog være opmærksom på, at det aldrig er gratis eller billigt at tage et kviklån som udgangspunkt. Hvis du overvejer at finansiere dit løbebånd eller crosstrainer til hjemmet gennem et lån, kan det være en god idé at bruge sites der sammenligner kviklån, og finde den billigste og bedste løsning for netop dig. Det kan hjælpe dig med at gennemskue hvilke ’skjulte’ gebyrer og omkostninger der kan være tilknyttet lånet.