NYC Marathon – en oplevelse for livet

NYC Marathon er klart løbet over alle løb – i byen over alle byer! Det er et af de største maratonløb i verden og ikke nok med, at man kan få lov til at udfordre sig selv, så kan man også lige kompensere med den perfekte storbyrejse med de mest venlige og imødekommende indbyggere. Shoppemulighederne er i top og opfylder alles ønsker, med mere til. Alt i alt en ekstraordinær oplevelse i byen der har ALT – en oplevelse for livet!

New York er en by, der berører de fleste. Det er uden tvivl en oplevelse man aldrig vil glemme. En meget ekstraordinær oplevelse i USA’s største by. Mange vender tilbage til New York hyppigt, da der er så mange seværdigheder, og fordi de hellere end gerne vil genopleve de dejlige oplevelser de har fået. New York er helt sikkert en by man aldrig bliver færdig med.

Når man rejser med Marathon Travel Club til NYC Marathon, bor man i centrum af det hele. Her er man altså tæt på det pulserende, larmende, neon-blinkende Times Square og Broadway, og samtidig også tæt på Central Park, der altid er et perfekt sted at få sig noget frisk luft på et meget komfortabelt sted.

Bare det at gå på gaden i New York, spise morgenmad på en diner og i det hele taget bare mærke livet, er en oplevelse i sig selv.

Ved NYC Marathon står man tidligt op, og hvert år møder der mere end 50.000 glade løbere op, som har booket plads på den populære 42 kilometer lange sightseeing-rute rundt i New York.

Starten går fra Staten Island, hvor alle deltagere her samles på Fort Wadsworth fra tidligt om morgenen. Ruten går gennem alle boroughs. Fra staten Island til Brooklyn over Queens, Bronx, Harlem og endelig Manhattan, og undervejs vil man helt bogstaveligt talt begive sig gennem helt forskellige verdener.

Fra staten Island går ruten gennem Brooklyn til tonerene af rock, ”steel-” og jazzmusik, og af samme årsag er skiftet meget markant, når man kommer ind i stilheden i det jødiske kvarter. Jøderne kan man se i deres sorte frakker, med sort kalot og en snurrig hårkrølle. Man kan knapt nok høre dem, og efter den stille tur rundt i det hippe Williamsburg-område bliver skiftet til Queens tilråb, jubel og reggaemusik endnu mere markant.

Løbets helt store stemningsskifte kommer, når man har krydset Queensboro Bridge og løber ind i New Yorks hjerte. Stigningerne føles for alvor i benene og kan være en stor udfordring, da den går op, op og atter op i en uendelighed, og hvis man havde været alene, havde det været ubærligt. Men med de millioner af tilskuere, rejser troen på sig selv for alvor. Der er stor opbakning fra sidelinjerne.

Efter hjerte af New York (1st avenue), kommer Harlem, og når man har krydset Willis Avenue Bridge til Bronx og Madison Avenue Bridge, som tager en tilbage til Harlem igen, er der kun 8 kilometer igen, før man når til målstregen.

Den sidste del i Maratonløbet er naturligvis hård, og når man kommer til Central Park, føles de små stigninger ekstra hårde. Heldigvis er der gennem de sidste kilometer en lang og velfortjent klapsalve. Både for tilskuer og løber er dette en fantastisk oplevelse. Det både at se og føle amerikanerenes gejst og engagement i NYC Marathon. En ting er sikkert – New York er byen, hvor man aldrig sover.

Deltagerantallet ligger årligt mellem 30.000 og 50.000 deltagende. Løbet er meget kendt for de mange tilskuere, der bringer den bedste opbakning. Man regner hvert år med, at der møder op imod en million tilskuere rundt i New Yorks gader på de cirka 42 kilometer.

Alle bliver glade for en oplevelse. Oplevelser er lig med at opleve en verden fuld af adrenalin, nye smage, forkælelse, eventyr og sjov. Hvis man går efter at opleve mest muligt i sit liv er man sikret spænding og at lære noget nyt. Det handler om at tænke i oplevelser – at drømme om opleveler og leve dem ud. Så kom i gang og bestil den bedste oplevelse! Skal du låne til rejsen, kan det være en god idé at sammenligne udbyderne, så du ikke ender med økonomiske tømmermænd efter en fantastisk tur. På Monni.dk kan du sammenligne og finde markedets billigste lån – og der er helt sikkert ét, der passer dig.