Motion kan forebygge fremkomsten af åreknuder

Åreknuder (også kaldet varicer) er udvidede, slyngede blodårer, der kan ses gennem huden. De opstår typisk på læggen eller låret. De er ikke farlige, hvorfor det er de færreste, der får problemer med dem. Der er dog stadig mange, der får dem fjernet, men det er som følge af udseendet – ikke fordi de er sundhedsskadelige.

De fleste vil gerne undgå at udvikle åreknuder. Der er mange, der tror, at de kun udvikles under en graviditet, men det er dog ikke tilfældet. De kan forekomme på stort set alle tidspunkter, om end nogle persongrupper er mere i risikozonen, end andre. Heldigvis findes der måder hvorpå du kan forebygge udviklingen af varicer.

Motion kan forebygge fremkomsten af åreknuder

Som angivet herover, så er der flere ting, der kan forebygge fremkomsten af åreknuder. Eksempelvis er det en god idé at benytte kompressionsstrømper. Det er en mulighed, som mange desværre overser. Det er bestemt en skam, da det er en nem og effektiv måde at forebygge det på. Du skal nemlig blot iføre dig disse strømper.

Det er dog ikke det eneste, du kan gøre for at forebygge fremkomsten af åreknuder. Du bør også sørge for at holde dig i gang. Med dette menes selvfølgelig at du skal dyrke motion. Det er ikke noget, der betyder at du skal løbe 10 km. om dagen. Det vigtige består i at holde sig i gang. Det kan sagtens blot være en daglig gåtur.

For mange undervurderer vigtigheden af motion

Motion er selvfølgelig vigtigt. Det er ikke blot som følge af, at du kan forebygge varicer. Er du i tvivl om, hvad det reelt set er, så bør du læse det mest relevante fakta om varicer, så du bliver mere oplyst på området. Du vil fx kunne læse dig til at det er de færreste, der kan undgå åreknuder – også selvom man får daglig motion.

Ikke desto mindre er motion en vigtig del af at kunne forebygge dem. Hvis du gør hvad du kan, for at undgå for stor en fremkomst af dem, så vil det have en vis effekt. Det kan dog ikke garanteres, at du kan undgå dem. Det er også gældende, selvom du lever sundt, løber 10 km. om dagen og ikke sidder ned for længe ad gangen.

Ikke kun motion, der kan forebygge varicer

Det er ikke kun motion, der kan forebygge varicer. Det er der flere andre ting, der også kan. Som der også er givet udtryk for herover, så er det også gældende for kompressionsstrømper. Dertil skal du helst også undgå at sidde eller stå stille i for lang tid. Sidder eller står du stille i for lang tid, så forøger det risikoen for åreknuder.

Det vil også kunne hjælpe dig, hvis du sørger for at lægge dine ben højt, når man sidder ned. Det er ikke altid, det er muligt, men når det er muligt, så bør du udnytte det. Det sætter nemlig gang i blodomløbet, hvilket er med til at nedbringe risikoen for fremkomster af åreknuder. Det er selvfølgelig også værd at tage med.