Gode råd til din udendørstræning

Sommeren er over os. Det betyder lange lyse aftener og lune dage. Er du en træningsnørd som elsker din daglige træning? Så er der rigtig god grund til at rykke træningen udendørs, uanset om du dyrker yoga, løber eller styrketræner. Herunder får du nogle gode råd til en vellykket udendørstræning.

Vælg det rette tid på døgnet

Når du skal træne udendørs, er det vigtigt at tage højde for dagens vejr. Er det høj sol fra en skyfri himmel, kan det være en god ide at træne i skyggen eller vente til efter solnedgang. Træner du i bagende sol, er du meget udsat for overophedning og hedeslag. Det er hverken rart eller særlig sundt.

Find det rette sted til din træning

Sørg for at finde et godt udendørs sted hvor du kan træne uforstyrret. Skal du dyrke yoga, kan du med fordel folde måtten ud derhjemme på din altan eller ude i din have. At dyrke yoga ude i den fri luft vil give dig en særlig oplevelse af frihed.

Skal du styrketræne, kan du med fordel finde et sted i en park, hvor du kan lave dine øvelser. Mange byer har udendørstræningsanlæg, hvor du frit kan lave pull-ups og andre sjove styrkeøvelser.

Styrketræning kan du også lave hjemme i din egen have. Er du en træningsnørd der går all-in på udstyr? Så lav evt. dit eget træningsanlæg hjemme i haven med forskellige barer som du kan svinge dig rundt i. Suppler med nogle frie vægte.

Udendørstræning giver en særlig glæde, idet du får masser af frisk luft. Derfor kan det give stor livskvalitet at have mulighed for at træne udendørs. Du kan nemt lave dit eget sted, hvor du kan træne f.eks. et træningsanlæg i haven eller en ny altan, hvor du kan dyrke yoga. Det vil give dig følelsen af mere frihed og en bedre bolig.