Foamroller

En foamroller eller en triggerpoint foamroller – på dansk også ofte betegnet som en skumrulle – er et smart redskab at benytte sig af under træning, da den lægger en ekstra dimension på din træning. Træner du imens du benytter dig af en triggerpoint foamroller, bruger du nemlig foamrolleren til at stimulere dine muskler udefra ved at massere din hud i dybden. Den øger altså dit blodomløb og bearbejder din hud, imens du træner.

Bruger du en foamroller i forbindelse med din træning over en længere periode, så kan du se en mærkbar forskel på din hud, der bliver spændstig, og som også lettere kommer af med eventuelle overskydende affaldsstoffer.

Sådan bruger du en foamroller

For at træne med din foamroller lægger du simpelthen noget af din vægt ned på skumrullen, imens du træner. Frem for at hvile dig statisk ned på foamrollen holder du dig i bevægelse, således at du stimulerer forskellige muskler og store områder af din hud. Du kan for eksempel lade dit skulderparti og den øverste del af din ryg bevæge sig hen over foamrolleren, mens du laver maveøvelser. De eneste kropsdele, der ved denne øvelse rører jorden, er så dine fødder, fordi dit rygparti hviler på foamrolleren frem for på gulvet. Laver du denne øvelse, arbejder foamrolleren med dine skuldermuskler og den øverste del af din ryg, imens du selv arbejder med dine mavemuskler.

Du bruger typisk ikke længere tid på hver øvelse, når du benytter foamrolleren, end du ellers ville gøre, men du får – hvis du udfører øvelserne korrekt – mere ud af din træning, fordi foamrolleren også arbejder med din krop og dine muskler.

Hvilke øvelser kan jeg lave med en foamroller?

De øvelser, du meget nemt kan lave med en foamroller, er typisk de samme øvelser, som du ville kunne lave, hvis alt, du havde til rådighed, var et gulv. Det vil altså sige øvelser som rygbøjninger, mavebøjninger, skæve mavebøjninger mv. Disse øvelser kan du derfor starte med, og så vil kreativiteten helt sikkert øges, som du bliver mere tryg ved at bruge foamrolleren.

Disse typer foamroller kan du købe

Der er flere forskellige foamrollere på markedet, og der er rigtig mange gode foamrollere af høj kvalitet. Så hvilken en, du skal gå efter, er ofte en smagssag, lige så meget som det er noget andet – er du vild med et særligt design, så kan det være det parameter, der skal være udslagsgivende for, hvilken triggerpoint foamroller du vælger.

Det kan måske lyde lidt overfladisk sådan at vælge udstyr ud fra design, og det ville det også være, hvis der var stor forskel på kvaliteten af den ene og den anden type udstyr. Men hvad angår foamrollere er de gode, dem der er på markedet, og der er derfor ikke den store kvalitetsforskel fra den ene til den anden. Og så skal vi også lige huske, at man altså ikke skal undervurdere effekten af at have et stykke lækkert træningsudstyr, som man finder æstetisk flot – et fedt stykke gear kan nemlig være med til at give den sidste motivation.