Et kig i statistikken: Hvem løb mest under VM i fodbold?

Det står vist klart for alle, at fodbold er en løbesport. Uden at være i ekstremt god form kan man ikke være med på topniveau, men er det så også de bedste fodboldspillere, der løber mest? Vi har dykket ned i tallene fra VM i fodbold, der blev spillet i Rusland i sommers. Frankrig løb som bekendt med titlen, men var det fordi, at de franske spillere løb relativt mere end deres modstandere? Sider som Mesterbold.dk har ofte infografikker med skæve vinkler, som f.eks. løb i fodbold og andre kuriøse ting, som man ikke finder på andre fodboldsider.

Vi har taget udgangspunkt i listen over de VM-spillere, der løb flest meter pr. 90 minutters fodbold, de spillede, og der er mange overraskelser i blandt.

Den spiller under hele VM, der løb flest meter i forhold til, hvor lang tid, han var på banen, var russiske Aleksandr Golovin. Han nåede i gennemsnit at løbe 11.526 meter/90 minutter.

Man ser ofte spillere løbe længere end 11,5 km i en enkelt kamp, men det er meget imponerende i en slutrunde, hvor man har mange kampe over en ret kort periode. Faktisk var tre af de fire mest løbende under hele slutrunden russere, og de var – sammen med Serbien – det hold, der løb mest relativt.

Man kan altid spekulere i, hvad russerne har gjort for at forberede sig rent fysisk, og der har da også været meldinger om en meget løs dopingkontrol, men det kommer vi ikke til at dykke ned i denne omgang. Langt de fleste af løberekorderne tilhører Rusland, men præsterede de så også relativt bedre end modstanderne? Det kan man sagtens argumentere for.

Der var ikke de store forventninger til Rusland før VM-slutrunden. De havde ikke præsteret noget synderligt i mange år, og havde spillet rædselsfuldt i opvarmningskampene op til.

Alligevel så de forvandlede ud, hvilket selvfølgelig også skyldtes, at de havde mange tusinde russiske tilskuere i ryggen i alle kampene.

Det er interessant at kigge på, hvor meget de franske verdensmestre løb. Af de 32 hold, der deltog i VM, var der kun fem hold, der løb mindre i gennemsnit. På grund af, at de spillede hele syv kampe, så endte de på fjerdepladsen over det mest løbende hold, men antallet af kampe er selvfølgelig helt afgørende.

Generelt var det slet ikke de mest løbende hold, der præsterede bedst under VM. Det kan både skyldes taktisk kløgt, antallet af kampe eller mange andre ting.

F.eks. var Lionel Messi en af de spillere, der løb allermindst i gennemsnit, men han leverede alligevel nogle fantastisk præstationer.

Selvom der ikke er en direkte korrelation mellem løb og succes, så er det stadig en af de helt afgørende faktorer i fodbold.