Det skal du kigge efter i din nye løbesko

Nogle tror, at det ikke er så vigtigt, hvilke løbesko man har. Der tager de helt fejl. Hvis man løber i nogle forkerte løbesko, kan det give langvarige skader og i værste fald, skader som du skal leve med resten af livet. Når du begynder at kigge på løbesko, er det vigtigste at din krop har det godt, og ikke mindst dine fødder. Med andre ord er udseendet ikke det afgørende inden for valget af løbesko. Køb gode løbesko her, hvor der er et godt udvalg af kvalitetssko.

Underlaget

Underlaget er noget af det vigtigste, du skal overveje, inden du køber din sko. Hvor har du tænkt dig at løb? I skoven? Eller på et fortov? Der er stor forskel, på hvor meget stød der kommer fra det underlag, som du løber på. Hvis du ikke vælger nogle løbesko, som passer, til det sted du løber, kan du ende med at få skader. De fleste danskere vælger at løbe på en hård asfalteret vej, og dér er det vigtigt, at du vælger løbesko med stor stødabsorbering i. Når du vælger din løbesko, skal du også kigge på sålen. Den kan være ekstremt bøgelig eller helt stiv. Dette er mest en smagssag, af hvad man bedst kan lide, men nogle har brug for en sko, som støtter meget for at løbe rigtigt.

Løbesko og løbestil

Som nævnt før er der nogle der har brug for ekstra støtte for at løbe ordentligt. Der findes overordnet set tre forskellige løbestile; pronation, neutral og supination. Disse løbestile vil blive forklaret her.

  • Pronation: Dette er en løbestil hvor at ankelleddet svajer indad. Her skal du have støtte inde ved svangen.

  • Neutral: Neutral løber du fint, og du behøves ingen ekstra støtte.

  • Supination: Hvor ankelleddet falder udad ved løb. Her skal du tænke på ekstra støddæmpning i din løbesko.