Løb med forkammerflimmer

Debat om emner, der ikke passer ind i ovenstående kategorier
Bo Jensen
Posts: 18
Joined: Sat 14 Aug, 2010 22:24
Location: Fyn

Løb med forkammerflimmer

Post by Bo Jensen » Tue 25 Dec, 2012 19:21

Jeg har løbet seriøst i fire år, det er blevet til tre marathons, 15 halvmarathons og mange almindelige løb.
Sidste vinter begyndte jeg at få problemer med at følge med de andre i løbeklubben, det kunne vise sig enkelte gange hver uge, men andre gange kunne jeg uden problemer følge de andre.
Jeg troede det var astma, og gik til lægen.
Men ingen astma. Jeg blev tjekket for alt, fik taget en EKV, der viste en fin hvilepuls på 39.
Siden blev jeg henvist til scanning af hjertet, hjertet var helt normalt. Dog begyndte det pludselig at slå med 135 slag mens jeg lå til scanningen.
Jeg havde tidligere set mit pulsur vise 226 under løbeture, hvor jeg var presset. Dette havde jeg slået hen med dårlig forbindelse med pulsstroppen.
Nu efter endt udredning lider jeg af anfald af hjerteflimmer. Løbemæssigt betyder det at jeg undlader at løbe i klubben, da jeg ikke altid kan følge med.
Jeg er blevet tilbudt en brænding af hjertet "ablation"
Det er her jeg har brug for andres erfaring.
Lægen sagde, at marathonløbere hyppigere fik hjerteflimmer, derfor må der være nogle der kender til det, eller kender nogle der gør.
Kan man få sit gamle løbeliv tilbage?
Mvh Bo
PR. 10K 41.22 ½M 1.32.52 Mt 3.38.12
Mål 2013. 10 K 40.00 ½M 1.30 Mt 3.30

Danny
Posts: 235
Joined: Sat 07 Aug, 2010 11:22
Location: Taastrup

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by Danny » Fri 28 Dec, 2012 09:29

Ved ikke om det lige var hjerteflimmer, men den fhv. elite triathlet Torbjørn Sindballe måtte i 2008 indstille sin karriere efter en hjertefejl, men ved dog ikke om det var hjerteflimmer. Prøv evt at spørg ham.

Håber du kommer i løbeskoene asap :)
MÅL 2013: 5k < 20:30 // E-løbet 1:00:00 // 10k < 42:30 // MT Debut
2012PR: 5k 00:21:27 // 10k 44:27 // 2011 PR E-løbet 1:09:07 // 2012 HMT 1:38:18 //

nicaragua
Posts: 57
Joined: Sun 25 Dec, 2011 22:54

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by nicaragua » Sat 29 Dec, 2012 15:14

Hej Bo

Jeg er ikke hjertespecialist, så nedenstående er måske ikke helt præcist i alle detaljer, men jeg håber, det kan besvare lidt af dine spørgsmål.

Det, du lider af, må være forkammerflimmer og ikke hjerteflimmer. Forkammerflimmer og hjerteflimmer er to forskellige ting. Forkammerflimmer er en forstyrrelse i hjertets elektriske impulssystem, som gør at hjertet slår meget hurtigt og uden en koordineret sammentrækning af hjertets forkamre og hjertekamre, hvilket kan føre til forpustelse og nedsat præstation, som du har bemærket.

Hjerteflimmer, hvor hele hjertet flimrer, er en form for hjertestop, som naturligt nok leder til døden, hvis det ikke behandles hurtigt. Dette ser man ofte, når idrætsfolk falder om under sportsudøvelse, og det er nok det, din læge har ment. Men det har altså ikke noget med din lidelse at gøre!

For at vende tilbage til forkammerflimmer, så er det ofte udløst af små områder i hjertemuskulaturen, som udløser ekstra elektriske impulser. Hjertets sammentrækning styres normalt af sinusknuden, en naturlig pacemaker, som sidder i forkamrene. Herfra ledes impulserne over forkamrene (som herved trækker sig sammen og driver blodet ned i hjertekamrene) og ned i AV-knuden, som leder impulserne videre til hjertekamrene (som herved trækker sig sammen og leder det blod, de lige har fået fra forkamrene, videre ud i kroppen). Hvis man har et ekstra impulsområde i sine forkamre, kan det begynde at give ekstra signaler, som er hurtige og ukoordinerede. Forkamrene vil altså stå og "flimre", og der vil ikke være den koordinerede bevægelse af blod fra forkamre til hjertekamre. Nogle af impulserne vil ledes ned i hjertekamrene, som hermed også slår med en meget højere frekvens end det er hensigtsmæssigt. Der vil dog stadig komme nok blod igennem til at det ikke er livsfarligt, og mange lever i mange år med forkammerflimmer - med præstationsevnen vil i de fleste tilfælde være nedsat. En for hurtig hjerterytme kan også opstå, hvis man har et ekstra ledningsbundt, som leder impulserne uden om AV-knuden fra hjertekamrene og tilbage til forkamrene.

I nogle tilfælde kan man lokalisere det ekstra impulsområde eller ledningsbundt og derefter brænde det over ved en såkaldt ablation. Hvis det lykkes, er man helbredt, og du vil derefter kunne fortsætte dit løb som om intet var hændt. Nogle gange er der flere områder eller ledningsbundter, og man vil derfor skulle brænde flere gange. Snak om det med hjertelægerne - de vil kunne fortælle dig mere om muligheder samt eventuelle komplikationer. Men jeg vil da mene, at oddsene for, at du får dit gamle løberliv tilbage igen, er ganske gode!

Godt nytår, og held og lykke med det :)
Hilsen Nicaragua
Kvinde, 170 cm, 60 kg, 34 år.
PR: 5000 m: 19.28.30 (2011), 5 km: 19.07 (2012), 10 km: 39.48 (2012), HM: 1.29.15 (2012), Marathon: 3.18.40 (2011)

Keeperen
Posts: 19
Joined: Fri 05 Nov, 2010 20:58

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by Keeperen » Sun 30 Dec, 2012 17:18

Hej Bo,

Jeg har sygdommen forkammerflimmer, og er for 10 dage siden blevet behandlet med en ablation. Jeg vil lige spole tiden tilbage, og fortælle om hele mit forløb.

Baggrund: I min ungdom (3-20 år) har jeg altid været meget aktiv med sport 4-6 gange om ugen (forbold, håndbold, svømning og senere styrketræning). Som 20 årig startede jeg min 3 årige militære karriere med massere af træning. Efter militæret startede jeg på et 5 års studie, hvor det blev til lidt fodbold, boksning, og en smule løb - den samlede træningsmængde var dog noget mindre end i min ungdom. Som 29 årig (2006) begyndte jeg at sætte mit løb lidt mere i system, og det har sådan set gået fremad lige siden da. Først var der fokus på hastighed i 5 og 10 km løb, og senere blev distancen længere og længere, hvor jeg de sidste 4 år har løbet 1-2 marathonløb om året. Min hvile puls er på mellem 32 og 37 salg pr. minut alt efter formen, og min makspuls er målt ved flere makstests og motionsløb på omkring 185. I dag er jeg 35 år. :-)

Første gang jeg mærkede noget til forkammerflimmeren var i 2005 efter en hård gang målmandstræning (fodbold), hvor jeg sad alene og lavede stækøvelser på træningsbanen efter at de andre var gået ind. Symptomerne var meget hård og hurtig hjertebanken, svimmelhed og sortende for øjnene - altså en 9'er (På min egen opfundne skala, hvor 0 er normalt, 1 kan lige fornemme det og 10 så mister man bevidstheden). Det hele var overstået i løbet af et par minutter. Efterfølgende slog jeg det hen som overanstrengelse og "dårlig form". Jeg prøvede godt nok at fortælle det til nogen, men de kom lidt til samme førnævnte konklusion.

Under CPH marathon i 2010 faldt jeg om ved omkring 30 km mærket efter at have løbet et rigtig godt løb indtil da. Det kom lidt som et lyn fra en klar himmel og fra at have det rigtig godt gik der 5 minutter og så besvimede jeg. Jeg blev hentet af ambulance, men blev udskrevet igen efter en 1½ time med væskedrop og hvile. Lægernes konklusioner var en kombination af overanstrengelse, væskemangel og så lidt sygdom i form af en begyndende lungebetændelse. Jeg kan her efterfølgende godt tvivle lidt på lægernes dom, men lad det nu ligge.

I August 2012 cyklede jeg en tur på ca. 50% og hvor jeg efter 12 minutter måtte stå af cyklen med hurtig og hård hjertebanken og sortende for øjnene. Jeg måtte sætte mig ned og det hele var overstået i løbet af en 3-4 minutter. Da jeg kom hjem kikkede jeg lige min puls profil igennem, for at se om der var noget på tidspunktet, og det var der. I løbet af 10 sekunder steg min puls fra omkring 140 og til 225, hvor den mere eller mindre blev i 2½ minut, for så at falde næsten lige så hurtigt. Jeg printede pulsprofilen ud og tog den med til lægen, som tog det hele meget alvorligt, da der jo var fysiske beviser på bordet. Jeg blev sendt til en hjerteklinik, som tog en ultralydsscanning af hjertet, et EKG, og så gik jeg med en logger hen over en weekend.

I mellem tiden mens jeg var ved egen læge og hjerteklinikken begyndte jeg at føre dagbog over "anfald", for efter at jeg havde snakket med min egen læge kunne jeg godt se, at jeg havde ignoreret "anfald" som alm. ufarlig hjertebanken, hvilket ca. ½ delen af Verdens befolkning oplever fra tid til anden. Jeg havde 4-6 gange dagligt "anfald" af 2- 45 minutters varighed med en alvorlighed på mellem 2 og 5 på føromtalte skala. 2 enkelte gang i perioden mellem læge og klinik fangede jeg igen voldsomme og pludselige pulsstigninger til langt (40-60 slag) over min makspuls i forbindelse med træning.

Konklusionen fra hjerteklinikken var forkammerflimmer (Ultimo Nov 2012). Loggeren viste, at i hvileperioder havde pulsen sprunget fra alm. hvilepuls til120 salg pr. minut til 2,5 sekund mellem pulsslagene svarende til 24 slag pr. minut. Min egen oplevelse af "anfaldene" var/er at de skal op omkring 7 på skalaen før jeg ikke kan fungere i dagligdagen. 2-4 er ubehageligt, men jeg kan sagtens samle mig om eksempelvis et møde. 5-7 kan godt være, at jeg måske ikke har været helt 100 % nærværende i eksempelvis et møde, da mit fokus har været delvist fjernet, fordi jeg sidder og fokusere på at trække vejret roligt og ja bare håbe på at det snart går over.

Som et tidligere indlæg rigtig nok beskriver er forkammerflimmer i sig selv ikke farligt, men i perioder med "anfald" kommer blodet til at stå stille i hjertet og kan størkne herved. Det er lidt det samme som folk der hyperventilerer, hvor de trækker vejret så hurtigt og overfladisk, at luften stort set ikke bliver skiftet i lungerne. Det er samme princip med "anfaldene" ved forkammerflimmer - hjertet trækker sig sammen så hurtigt og overfladisk, at blodet kommer til at stå stille i hjertet. Det størknede blod kan så senere rive sig løst og sætte sig som blodpropper. I arme og ben er blodpropper som regel rimelig harmløse, hvis de behandles rettidigt, mens blodpropper i hjertet og hjernen som oftest har noget større og vitale konsekvenser uden at gå for meget i detaljer. Risikoen for blodpropper bliver forhøjet med en faktor 5-10 med forkammerflimmer, og derfor var valget for mig ret let. Der skulle en behandling til.

Jeg har en sundhedsforsikring gennem jobbet og kunne derfor ret hurtigt komme i behandling hos Nordens førende indenfor området hjerteopertioner - Hjertecenter Varde. Ultimo Nov. 2012 kom jeg i behandling med blodfortyndende medicin, for at sikre, at der ikke var størknet blod i hjertet, som kunne rive sig løst i forbindelse med operationen. Blodfortyndende medicin er noget værre stads! Oprindeligt er Marevan, som medicinen hedder, udviklet som rottegift..... Jeg kan lige så tydeligt huske, at jeg stod med de 2 første blå piller i hånden og havde virkelig ikke den fjerneste lyst til at skulle sluge dem, men ned kom de. Marevan kan have nogle trælse bivirkningen, men nok om det nu.

Den 20. Dec fik jeg foretaget en såkaldt ablation, hvor lægen forsøger at lokalisere den muskel, som sender de falske pulssignaler. Herefter "hegner" han signalområdet ind ved at brænde vævet udenom, så signalområdet kan sende alle de signaler det vil, men uden at forstyrre den normale hjertefrekvens. Operationen foregår via en blodåre i lyske, hvor flere katetre føres op for at filme, brænde mv. Min operation forløb jf. lægen godt, og han var fortrøstningsfuld. Samtalen med lægen efter operationen berørte bla. også marathon, ekstremløb mv. Her kunne han kun sige, at marathonløb og ekstremløb ikke var sundt for hjertet, og at det helt sikkert har en indflydelse på udviklingen af forkammerflimmer, men hvis ellers man ikke overdriver distancetræningen er træningen op til rigtig sundt.

De første 3 mdr. efter operationen skal man forvente "anfald" i større eller mindre grad, men første efter de første 3 mdr. kan man afgøre om operationen har været en succes eller om den skal gentages. Succesraten for at fjerne forkammerflimmeren er for mig med periodevise anfald ligger på omkring 80 %.

I dag har jeg så efter lægens anvisninger for første gang været ud og lunte en lille tur på 2 km, og det kunne hjertet ikke helt finde ud af. Det gik fint på turen, men indtil jeg tog pulsmåleren efter ca. 40 minutter havde jeg en meget konstant puls på omkring 150 pr. min. Her 6 timer efter har jeg stadig et "anfald", men mon ikke det går over. :-) En lille detalje er også, at lægen synes, at min hvilepuls var lige lav nok, så han har sat et 2x ind et eller andet sted under operationen, så min nye hvilepuls nu er på 65-70 slag pr. minut. Det er en meget mærkelig fornemmelse, og noget jeg lige skal vende mig til.

Jeg er fortrøstningsfuld mht. min fremtidig fysiske formåen, men søger andre ablationsbehandlede løbere, som har lidt erfaring, som de kan dele ud af ?

På samme vis vil jeg også gerne dele ud af mine erfaringer på godt og på ondt indenfor området. :-)

Håber, at du Bo og andre kan få lidt glæde af indlægget, og spørg gerne ind, for historien har mange flere detaljer end I har fået nu :-)

Mvh

Allan
Mål: 5k < 20 min | 10k < 40 min i 2011 | HM < 1:35 i 2011| Mt < 3:45 i 2011 og < 3:30 i 2012
PR: 5k 21:30 i 2009| 10k 39:39 i 2010| HM 1:37 i 2010| Mt 3:52 i 2010

Bo Jensen
Posts: 18
Joined: Sat 14 Aug, 2010 22:24
Location: Fyn

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by Bo Jensen » Sun 30 Dec, 2012 20:37

Hej Allan
Tak for dit uddybende skriv.
Dit forløb med anfald ligner mit meget godt, dog er jeg ikke hæmmet arbejdsmæssigt af det endnu.
Men jeg ved fra min onkel, der har løbet 45 marathons, at anfaldene bliver længerevarende, for til sidst ikke forsvindende uden en omstødning af hjertet.
Idag er han ikke længere I stand til at løbe :(
Derfor vil jeg også have mit lavet nu.
Du skriver at du får en højere hvilepuls efter operationen. Hvordan er det muligt?
Jeg håber din genoptræning kommer til at forløbe godt.

Jeg tog de første to Marevan igår, jeg skriver igen når jeg er på den anden side.

Godt Nytår.

Bo
PR. 10K 41.22 ½M 1.32.52 Mt 3.38.12
Mål 2013. 10 K 40.00 ½M 1.30 Mt 3.30

Keeperen
Posts: 19
Joined: Fri 05 Nov, 2010 20:58

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by Keeperen » Sun 30 Dec, 2012 23:31

Hej Bo,

Det med at lægen kunne fordoble min hvilepuls er også lidt et mysterium for mig, men han forklarede det på denne måde: Den ubevidste del af muskularturen, som styrer hjertet og lungerne, har han påvirket ved at fjerne nogle af forbindelserne i hjertet, og dette betyder tilsyneladende at hvilepulsen hæves. Jeg er naturvidenskablig anlagt, og synes, at det lyder som ja, jeg ved snart ikke. Men et faktum er at min hvilepuls nu er ca. dobbelt så meget som før. Lægen sagde, at det ikke ville komme til at få nogen praktisk betydning i hverdagen, men nu får vi at se, når jeg kommer til at give den lidt mere gas. :-)

Mvh

Allan
Mål: 5k < 20 min | 10k < 40 min i 2011 | HM < 1:35 i 2011| Mt < 3:45 i 2011 og < 3:30 i 2012
PR: 5k 21:30 i 2009| 10k 39:39 i 2010| HM 1:37 i 2010| Mt 3:52 i 2010

JesK
Posts: 1
Joined: Wed 02 Jan, 2013 22:07

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by JesK » Wed 02 Jan, 2013 22:35

Hej Bo

Jeg fik konstateret atrieflimmer (forkammerflimmer) og senere atrieflagren for 6 år siden, da jeg var 51 år. Jeg havde de seneste 5 år forinden løbet 9 marathon, men måtte reducere løbetræningen og ambitionerne væsentligt pga hjerteproblemerne. Jeg fik så foretaget en såkaldt lungeveneablation på Rigshospitalet, men desværre blev det kun værre af det. Jeg fik så kort tid efter endnu en ablation, som heldigvis fungerede perfekt.

Jeg løb marathon igen 2½ måned efter den sidste ablation (det er mig, som omtales sidst i http://ing.dk/artikel/83932-paa-sightseeing-i-hjertet" onclick="window.open(this.href);return false;) og har siden gennemført 9 marathon og 1 ultramarathon (Laugavegur i Island, 55 km). Jeg havde i øvrigt til et informationsmøde på Rigshospitalet spurgt, hvor hurtigt efter ablationen man måtte løbe marathon - det spørgsmål havde de aldrig fået før!

Den eneste forskel jeg overhovedet kan konstatere, sammenlignet med tiden før sygdommen, er at min hvilepuls er steget ca.10 slag fra knap 50 til knap 60. Men, "det kan jo sagtens være en god sportsvogn, selv om tomgangen er lidt høj". Jeg har i årene after ablationen løbet lige så hyppigt, langt og hurtigt som tidligere - og løb faktisk min hurtigste marathon (3:17) for 2 år siden, dvs 3 år efter ablationen.

En af mine løbevenner har været gennem et nogenlunde tilsvarende forløb, og er også kommet ud på den anden side med samme løbekapacitet som før.

To personer er selvfølgelig et spinkelt statistisk materiale, men jeg synes alligevel, at du har grund til at være optimistisk.

Held og lykke med det!

P.S. Jeg kunne sagtens skrive mange flere detaljer, men andres sygehistorier og løbepralerier kan hurtigt blive trættende.

mamato4
Posts: 35
Joined: Mon 21 Nov, 2011 15:29

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by mamato4 » Thu 03 Jan, 2013 12:53

Kære Bo

Noget træls....

Jeg løber selv en del og er læge "ved siden af" :D - dog ikke hjertelæge og ved derfor ikke så meget om det du spørger om, MEN, jeg tænker, at det er super vigtigt at høre efter hvad kardiologen siger om succesraten for indgrebet. Du skriver "forkammerflimmer" - hvilket i min verden er det der hedder "atrieflimmer". Der findes en anden variant, som også er en forkammerarrytmi, som giver høj puls, nemlig "atrieflagren". Så vidt jeg ved, er succesraten ved ablationsbehandling af sidstnævnte høj - og hvis det er det du lider af, så tror jeg umiddelbart du har gode muligheder for at blive rask.. MEN som sagt, spørg efter facts - det ville jeg gøre.

Rikke
5K: 17:37 (dec '14 - dog ikke DAF); 10K: 36.06 (juni '14); HM: 1:18:51 (maj '14) MT: 2:46:41 (Sept ;14), 5000m: 17:48 (juni '14)
Mål: hurtigere ;-)

Bo Jensen
Posts: 18
Joined: Sat 14 Aug, 2010 22:24
Location: Fyn

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by Bo Jensen » Thu 24 Jan, 2013 17:32

Hej Allan
Jeg er nysgerrig omkring din genoptræning. Forløber det som det skal?
Hvordan ligger din hvilepuls nu ca. 1 md efter behandlingen?

Jeg er lige kommet hjem fra Hjertecenter Varde igår. Ablationen forløb efter hensigten.
Min hvilepuls er steget fra ca. 42 til 65, det er ligesom man skal lære sit hjerte at kende igen.

Jeg er spændt på hvordan din genoptræning er gået, forventer ikke selv at begynde før efter 14 dage.
Efter samtalen med hjertelægen har jeg besluttet mig for ikke at løbe flere marathons, vil istedet forsøge at blive hurtigere på de korte distancer samt den halve marathon.

Mvh. Bo
PR. 10K 41.22 ½M 1.32.52 Mt 3.38.12
Mål 2013. 10 K 40.00 ½M 1.30 Mt 3.30

Keeperen
Posts: 19
Joined: Fri 05 Nov, 2010 20:58

Re: Løb med forkammerflimmer

Post by Keeperen » Sun 27 Jan, 2013 20:18

Hej Bo,

Glædeligt at høre, at ablationen forløb som den skulle! :-) Så er forudsætningerne ligesom på plads.

Jeg derimod er langt fra på toppen. Min hvilepuls her 37 dage efter ablationen stadig på 65-70 stykker mod 35-38 tidligere - ikke at jeg forventede, at det faldte til det gamle niveau. Dagene efter ablationen lå jeg på langs med et maveonde, som tog rimelig hårdt på mig, men som lægen havde givet lov til joggede jeg 1,5 km på dag x+7. Det var rigtig dejligt, men kunne godt mærke, at det var lyske, der satte begrænsningerne. Pulsen var konstant på 150 både da jeg startede, mens jeg løb og op til 20 minutter efter jeg var kommet hjem fra løbeturen (kan man jo dårligt kalde det). I dagene efter prøvede jeg, at ligge lidt til så jeg kom op på 3 km jogge med km-tider på over 6 minutter. På dag x+14 måtte jeg gerne prøve hjertet af efter aftale med lægen. Det gik ikke super godt men ok. Jeg var helt færdig efter de 3 km; samme følelse som efter en Cooper. 4:43 i snit pr. km. stadigt lidt vej til omkring 3:50 lige før operationen på samme distance.
Efterfølgende har jeg været ude og løbe 3 gange om ugen - stadig korte distancer på 5-6 km og der under med en gennemsnitlig km tid på omkring 5:10 til 5:30. Jeg har lige ledes svømmet 1-2 gange om ugen for at holde mig lidt mere i gang. Af en aller anden årsag har det ikke virket så hårdt for mig som løb - måske psykologisk.
Det du skriver med at man lige skal lære sit eget hjerte at kende igen er virkelig spot on! Jeg kan mærke at hjertet slår; det lagde jeg aldrig mærke til før. Ligeledes skal jeg lige finde ud af hvad mit hjerte og jeg kan igen. Og lige præcis det har jeg ikke fundet ud af endnu. Jeg kan mærke, at jeg er blevet "straffet", når jeg har taget for hårdt fat, løbe for stærkt, arbejdet for meget (stillesiddende kontor job) eller lign. Jeg bliver hurtigt træt både mentalt og fysisk, så jeg er nødt til hvile mig i sengen. Er gerne lige inde og få en morfar efter arbejde, for at kunne hænge sammen resten af dagen. Om det er Marevan eller ablationen ved jeg ikke, men en af delene tror jeg nu det er.
Rent træningsmæssigt er jeg nu startet op på et 5 km træningsprogram, for at gribe det hele lidt struktureret an, så det bliver stille og roligt. Jeg satser på at løbe en 5 km konkurrence den 9. marts, og hvis det går godt, så skruer jeg lidt op for forventningerne. Rent mentalt er det en kæmpe omvæltning at have løbet 6 marathons, have langture hver uge på mellem 12 og 15 km uden problem i perioder med grundtræningen, og gå så småt at pusle med tanken om en Ironman.....RESET, og så er det forfra med "fabriksinstillingerne", som man i øvrigt ikke kender.

I skrivende stund sidder jeg med anfald på 20. time, så ja skal vist lige omkring lægen i morgen. Ved godt, at det godt kan forekomme indenfor de første 3 mdr. efter ablationen, og at det hele godt kan blive super derefter alligevel, men alligevel....øv!

Jeg ved godt, at ovenstående ikke er super positivt, men det er nu engang min situation. Det er bare med at omstille sig og så tage det stille og roligt samt i øvrigt ikke have for store forventninger, så man psykisk bliver skuffet og demotiveret. Mit bedste råd til dig og andre i samme situation er: Lad være med at undervurdere det psykiske aspekt i det hele. Det fylder mere end jeg lige havde regnet med, og det er svært at tale med nogen om det.

Jeg vil meget gerne høre om, hvordan det kommer til at gå med dig her efterfølgende. Jeg håber, at det kommer til at gå rigtig godt, og jeg vil ligeledes forsøge, at poste mine egne fremskridt (krydser fingre) her på sitet.

Hvis du Bo eller andre har spørgsmål så spørg endelig, for jeg synes faktisk ikke, at der er meget info at finde om tiden efter operationen - specielt ikke for aktive mennesker.

Hooah, fremad :-)

Mvh

Allan
Last edited by Keeperen on Mon 04 Feb, 2013 18:20, edited 1 time in total.
Mål: 5k < 20 min | 10k < 40 min i 2011 | HM < 1:35 i 2011| Mt < 3:45 i 2011 og < 3:30 i 2012
PR: 5k 21:30 i 2009| 10k 39:39 i 2010| HM 1:37 i 2010| Mt 3:52 i 2010

Post Reply