Overrevet forreste korsbånd

Debat om forbyggelse og behandling af løbeskader og genoptræning
Post Reply
janni-damgaard
Posts: 1
Joined: Mon 26 Jun, 2017 09:58

Overrevet forreste korsbånd

Post by janni-damgaard » Mon 26 Jun, 2017 10:11

Hejsa!

Min datter har fået revet sit foreste venstre korsbånd over, men vi har valgt at hun først skal opereres om 1 år, da hun skal starte på idrætsefterskole efter sommerferien og derfor ikke ville kunne deltage i noget som helst det første halv år hvis hun bliver opereret.

Hun er startet til genoptræning hos Fys og han anbefaler hende af købe en Donjoy WEBTECH knee brace skinne, men lægen på hospitalet anbefaler at vi køber en Donjoy Armor el lign.

Jeg er meget i tvivl om hvad vi skal købe, så hun ikke pådrager sig ydeligere skader på ledbånd og menisk. Hvad kan anbefales?

User avatar
Redguf
Posts: 521
Joined: Tue 13 Oct, 2009 09:39
Location: Århus, Denmark

Re: Overrevet forreste korsbånd

Post by Redguf » Mon 26 Jun, 2017 14:37

Hej Jannie

Hvor meget vejledning har i fået omkring valget af tilgang til behandling? Jeg kan godt forstå hvis din datter har glædet sig til idrætsefterskolen, og det er svært at acceptere at skulle undvære deltagelse i en del aktiviteter i den første del af opholdet. Men mig bekendt så gavner det bestemt ikke mulighederne for et godt operationsresultat at vente.
Jeg er selv korsbåndsopereret, og i forbindelse med min skade gik jeg 6 uger med don-joy skinne inden operation da jeg også havde revet ledbåndet over som skulle vokse sammen af sig selv inden operationen af korsbånd. På bare den relativ korte tid mit knæ var styret af skinnen og jeg var begrænset i min udfoldelse svandt de små styrende muskler omkring knæet betragteligt ind fordi de var ineffektive. Det er netop disse muskler der spiller en vigtig rolle for en god fremtidig funktion af et opereret knæ, så at lade din datter gå et helt år med skinne, vil jeg være bange for er at gøre hende en bjørnetjeneste.
Jeg ved ikke hvilken type idrætsefterskole det er hun skal på, men tænker ikke det kan være fodbold, håndbold eller lignende da det nok vil være svært med Don-Joy. Hvis det er mere individuelle idrætsgrene, så kan jeg ikke se det burde koste hende så meget af opholdet, hvis ellers hun bliver opereret hurtigst muligt! Og under alle omstændigheder er det valget mellem indholdet det næste halve år, eller mulighederne i resten af hendes idrætsliv der holdes op mod hinanden.

Det var blot mit indspark, ud fra hvad du har skrevet og egne erfaringer. Håber hun kommer sig over skaden.
PR: MT 2:46:44 HMT 1:12:10 10k 32:23 5k 15:44 5000m(bane) 15:30,1
Mål: MT<2:30, HMT<1:10, 10k<32, 5k<15
http://www.anton-christensen.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply