Benmuskulatur er særlig sensitive

Debat om forbyggelse og behandling af løbeskader og genoptræning
Post Reply
Frederikkp
Posts: 2
Joined: Thu 28 Nov, 2013 20:59

Benmuskulatur er særlig sensitive

Post by Frederikkp » Mon 15 Oct, 2018 13:29

Jeg har haft et problem i en årrække omkring mine benmuskler. De bliver meget mere ømme samt har meget nemmere tendens til skader (Forstrækninger og fiberspræninger særligt).

Jeg har igennem 10 år været ganske aktiv løber (Gennemført marathon under 4 timer, samt regelmæssig styrketræning)

I det seneste år har jeg spillet fodbold 2 gange ugentligt og styrketræning 2 gange. Hvor min overkrop sagtens kan træne mange gange ugentligt, har jeg problemer med alt fra lænden og ned.

På trods af min rigtig gode kondition, giver selv de letteste øvelser (Airsquads, lunges, wallballs og kettlebell swings med lav kilo etc) mange problemer. Jeg mærker ofte tendenser til forstrækninger, meget ømhed i mange dage efter samt manglende evne til at løbe herefter.
Dette er dog ikke et problem for mig ved løbetræning. Her har jeg slet ikke samme problematik. Det virker til at på trods af jeg kan se min muskulatur vokse, bliver de ikke stærkere/mere robuste.

Det skal siges, at jeg har målrettet arbejdet både udenfor fodboldsæsonen og under sæsonen på at få styrket mine muskler, og derfor er jeg også startet med simple og lette øvelser.

Er der en mulig forklaring eller et råd til, hvad jeg kan ændre? Kan være genetisk?

Post Reply