Første 100 miles

Debat om distancer længere end marathon samt andre ekstreme udfordringer
Post Reply
SemkoSmakic
Posts: 1
Joined: Mon 31 Jul, 2017 18:17

Første 100 miles

Post by SemkoSmakic » Mon 31 Jul, 2017 18:23

Hej alle. Jeg står i den situation og skal løbe Mors 100 miles om en måneds tid. Træningen frem imod går ganske godt, og jeg føler mig mere og mere klar. Jeg har dog aldrig løbet så lang en distance før, og har brug for lidt erfaringer fra andre omkring den generelle kost og løbe/gå strategien til så langt et løb. Er der nogen, der har erfaring så langt et løb, der vil dele lidt ud af deres erfaringer?
Umiddelbart er min første indskydelse, at jeg vil løbe 30 minutter og så gå 5 minutter samt gå op ad alle bakker, men jeg ved ikke, om det er for optimistisk.

User avatar
turbo_thal
Posts: 794
Joined: Tue 12 Apr, 2011 10:21

Re: Første 100 miles

Post by turbo_thal » Thu 03 Aug, 2017 11:16

@SemkoSmakic

Alt efter niveau er jeg stor tilhænger af gå-løbe strategi på lange løb. Jeg har selv løbet langt en del gange, men stort set altid i bakker/bjerge hvor det "gir sig selv" hvornår man går og løber. Dog har jeg en enkelt gang forsøgt mig med en gå-løbe plan, det var ved et 12 timers løb i Sverige. Her lavede jeg en 13/2 strategi (13 min. løb og 2 min. gå). Denne strategi fungerede super fint. I starten var det lidt akavet at skulle ned og gå (fordi man jo lige var startet), men i løbet af løbet :) viste det sig at fungere. Jeg kunne inddele løbet i 15 minutters intervaller hvor der aldrig var mere end 13 minutter til næste gå pause. Gå pauserne brugte jeg til at spise samt skoskift etc.

Der er en fyr som hedder Jeff Galloway som har skrevet noget om dette. http://www.jeffgalloway.com/training/run-walk/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mht. loading har jeg brugt samme strategi som ved marathon. I forhold til selve løbet skal du forberede dig på at have alternativer til gel's. De fleste bliver træt af gels efter 8-10 timer. sørg for at have noget fast føde i form af boller, frugt, pasta, nødder, etc...

Held og lykke :-)

turbo_thal
Glad ultraløber
PR på Marathon 2:58:34 (2012)
Læs min løbeblog på: http://42kplus.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply