Sådan passer du bedst muligt på din krop, når du arbejder

Tænker du over, hvordan din arbejdsstilling er, når du arbejder – eller husker du at få de pauser, du skal igennem arbejdsdagen? Det er vigtigt, at vi husker hinanden på at passe godt på vores krop, især når vi arbejder. Man skal nemlig kunne arbejde i mange år frem, hvorfor det er så væsentligt, at vi plejer vores krop, så den kan holde til det. I det følgende kan du læse mere om, hvordan du kan passe på din krop, så den kan holde til at arbejde i mange år frem.

Du kan aflaste kroppen under arbejde

Der er ingen tvivl om, at fysisk krævende arbejde er meget hårdere for kroppen og dermed kræver, at du passer bedre på. Derfor er det vigtigt, at du husker at få taget jævnlige pauser i løbet af arbejdsdagen, så din krop kan få et velfortjent afbræk. Derudover kan du ved fysisk hårdt arbejde overveje at anskaffe et exoskelet.

Hvorfor vælge et exoskelet?

  • Aflaster kroppen gennem bedre ergonomi

  • Reducerer nedslidning af muskler

  • Øger arbejdsglæden

Tænk over din arbejdsstilling, når du arbejder

Tænker du over, hvordan din kropsholdning er, når du arbejder? Hvis du laver meget ensformigt og stillesiddende arbejde, så kan det medvirke til ømme muskler og spændingshovedpine. Et godt tip er derfor at ændre arbejdsstillingen med jævne mellemrum. Arbejder du på et kontor, kan du for eksempel skifte mellem stående og siddende arbejde.

Vigtigheden af at dyrke motion

Der er også nogle ting, du kan gøre udenfor arbejdspladsen, som kan gavne din krop og dermed arbejdspræstationen på arbejdet. En af de ting, det er at dyrke motion. Har du et fysisk krævende arbejde, så vil et par løbeture eller et smut i fitnesscenteret hjælpe dig med at opbygge muskler og holde konditionen ved lige, hvilket vil være til stor gavn på arbejdspladsen.