Anmeldelse af Nike Lunar Racer

Test af Nikes nye racer sko Lunar Racer

Nikes Lunar Racer er en af de helt lette sko. Den vejer kun 156 g jf. Nikes egen hjemmeside.
Skoen består af en tyk sål i et nyudviklet materiale kaldet Lunarlite, der udover at være let skulle give ekstra god stødabsorbering. Set fra siden minder sålen om en harmonika og skulle jf. Nike give en mekanisk stempeleffekt, der yderligere sikrer en effektiv og hurtig stødabsorbering.
Selve underdelen af skoene er kun beskyttet af gummiplader på de mest slitageudsatte steder. Resten er stederne er skummet i skoen blotlagt.

Overdelen af skoen er primært lavet af tyndt filt. For at holde foden på plads er spundet nogle fine tråde (Flywires) henover skoen som et net, der stabiliserer foden og holder den på plads.

Skoens pasform er virkelig god. Den slutter tæt omkring hælen og omslutter ligeledes resten foden perfekt. Skoens gode bredde form sikrer desuden, at evt. proneringer ikke får foden til at glide ud over sålen, hvilket gør skoen velegnet til selv pronerende løbere. Den brede form gør også, at skoen er meget stabil.

Selve kvaliteten i skoen er høj. Man kan tydligt mærke, der er lagt ekstra arbejde i Luna Racer.

Skoen blev afprøvet til Frederiksberg Midnatsløb 5km. Oplevelsen var en success over al forventning. Skoen er fantastisk let, hvilket giver en dejlig følelse af lethed i løbet. Stødabsoringen er overraskende god. Den ligger til sammenligning næsten på niveau med sko som Asics DS Trainer og New Balance 904 dvs. sko, der vejer +100g mere end Luna Racer.

Sålen var et af de store fokusområder i testen af skoen, da det ubeskyttede skum meget vel kunne tænkes af blive hurtigt beskadiget og dermed give skoen en ekstrem kort levetid. Det viste sig dog ikke at være tilfældet. Selv om konkurrencen blev gennemført i højt tempo på både våd asfaltvej og grussti, var der ikke antydningen af skader i det blotlagte skum under skoen, og selv efter en del løb efterfølgende, er slitagen meget begrænset.

Skoen er perfekt til 5 og 10 km distancer, og for hurtigere løbere kan den også sagtens bruges på halvmarathon og marathon, hvilket Nike i øvrigt selv anbefaler som en mulighed.

Personligt har jeg aldrig været Nike fan, men denne her sko er lige i øjet. Stor ros til Nike.

Den samlede anmeldelse af skoen er 5 ud af 5.